top of page

מספרים עלינו

״בין הגלים״ - לימור רגב

רדיו עפולה והעמקים

״בין הגלים״ תוכנית הרדיו של לימור רגב, המארחת ומראיינת את הילה בר-גל שוורץ מייסדת ומנכ״לית עמותת YOUTURN ואביתר בקסיס - ראש תחום פיתוח משאבים ופעילות בעמותה. 

מתוך אולפן הרדיו לימור רגב מראיינת
  • Facebook

ביה"ס לקרימינולוגיה אוניברסיטת חיפה

פורסם בעמוד הפייסבוק על ידי Inbar Cohen

תמונת יוזר מהפייסבוק
איור אסיר

עו"ס הילה שורץ, המנכ"לית והמייסדת של **עמותת YOUTURN לשיקום אסירים משוחררים** התארחה היום בשיעור של קורס הפרקטיקום.

הילה שירתה בעברה למשך 22 שנים בשירות בתי הסוהר במהלכן מילאה שורת תפקידים בתחום שיקום אסירים, בניהול מערכי חינוך ותקון וכן בפיקוד על בתי סוהר כסגנית מפקד בית הסוהר חרמון ובית הסוהר דמון.

מתוך ההכרות המעמיקה של הילה עם מערכת הכליאה היא הקימה את ארגון YOUTURN, העובד עם אסירים משוחררים במטרה לסייע בתהליך השיקום שלהם ושילובם המחודש בקהילה.

ההרצאה של הילה התחילה מדיון במערכת הכליאה, ההשלכות הקשות של הכליאה, חשיבות השיקום בבתי הכלא ומה קורה אחרי השחרור מהמאסר – על מה חשוב לשים דגש בשיקום אסירים ובסיוע בשילובם בקהילה.

וכן... גם פוקו היה שם.

מוזמנות ומוזמנים להקשיב להרצאה: http://tiny.cc/fl5xoz

ההרשמה ללימודי תואר שני בקרימינולוגיה נמצאת בעיצומה- צרו עמנו קשר

בטלפון 04-8288991

היום הגעתי לבית סוהר

פורסם בעמוד הפייסבוק:

תמונת יוזר מהפייסבוק

היום הגעתי לבית סוהר.

בעצם, בית הסוהר הגיע אליי.

במסגרת התכנית היה לנו יום שלם שעסק בתחום של בתי סוהר בישראל. כיוון שאירוע COVID-19 עוד במרכז הבמה, לא יצאנו לסיור בבית הכלא, אלא פגשנו אסירים, סוהרים (וסגל בכלל) ושמענו מזוויות שונות על חייו של אסיר ביציאה מהכלא.

זה היה יום לא פשוט ואף מטלטל בעבורי. אחד הדברים ששמתי אליו לב אי שם במהלך היום היה שאני לא פציתי מילה כמעט כל היום, ואני ידוע כאחד שלא ממש סותם את הפה.

אחרי שנכנסתי עמוק יותר לתוך העניין קלטתי שיש שם איזשהו פחד מאוד גדול מכל הסצנה של בית סוהר: התא הסגור, מדים כתומים ניאוניים, סורג ובריח, אזיקים ומיטה קטנה ומעופשת וכל היוצא בזה – פחד שאני אהיה בסיטואציה כזו – משהו לא רציונאלי בכלל, אבל שכנראה ניהל אותי היטב בכל הנוגע להיכרות עם התחום.

וככל שהיום הזה התרחב והעמיק, עד כמה שהיה לי לא פשוט, שתיתי בשקיקה את האנשים שדיברו איתנו, בין אם הם היו מהצד של סגל השירות, אסירים משוחררים בעצמם או נשים מופלאות (בוגרות התכנית) שהקימו במו ידיהן להתפאר עמותה ששמה לעצמה לשליחות את שילוב האסיר חזרה לחברה לקראת שחרורו בתכנית מובנית וחשובה ביותר.

ובדרך הביתה, ראיתי משהו. ראיתי שהפחד שלי הוא לא רק מהסצינה הפיזית של תא כלא סגור וללא אור שמש. הפחד שלי הוא ממה שקורה בתא הזה, או יותר נכון – מה שלא קורה – היכולת והחירות הבסיסית לבחור לעצמי את מה שאני רוצה לעצמי.

ואז ראיתי שמדובר בקול של טורף פנימי.

כי הרי, זה לא באמת המצב. גם לאסירים שנמצאים בבית הכלא שנים על שנים יש חירות מסוימת. הספר המופלא "האדם מחפש משמעות" של ויקטור פרנקל עליו המליצה לי המורה שלי טה-רה, שומרת עץ החיים, מדבר על זה באופן מעורר השתאות, והוא שינה את התפיסה שלי מקצה אל קצה ומאוד התחבר לחוויה שלי היום.

תארו לכם את עצמכם בתוך תא של בית כלא, בו כל רגע מהיום שלכם מנוהל ומוחלט על ידי אחרים. אלמנט הבחירה החופשית הוא מזערי, וכך אתם מעבירים עוד יום ועוד יום ועוד חודש ועוד שנה ועוד עשור...מפחיד לא?

המפחיד באמת הוא שלא צריך להיכנס לבית כלא כדי לשים את עצמנו במקום של אסיר בחיים. בכל רגע בו אנו לא חוגגים את הבחירה החופשית שלנו, את היכולת שלנו לבחור את חיינו ולנהל אותם בכל בחירה, בכל רגש ובכל מחשבה – אנחנו בתוך תא כלא. בכל פעם בו אנו נותנים לאחרים מושכות על החיים שלנו, אנו הופכים לאסירים. בכל דקה שאנחנו לא עושים בחירה מודעת ובהירה של איזה חיים אנו יוצרים לעצמנו – אנחנו מאחורי הסורג והבריח.

החיים על הפנים של אמא אדמה הם עסקה מצוינת – לחיות תקופת חיים בתוך חופש של בחירות.

וכמו שאבן אדומה מנוקדת, השאמן המופלאה שאני זוכה ללמוד ממנה הרבה, מספרת לנו, מהרגע שהיא נולדה והחלה לינוק, אמא שלה העבירה לה דרך החלב שהיא ינקה את הביטוי הבא: את יכולה הכל! את יכולה להיות הכל ואת יכולה לעשות הכל!"

ובעיניי, כשאני שם – כשאני יכול הכל, להיות הכל ולעשות הכל – אני חוגג את הבחירה החופשית בחיי.

אז אני משחרר את הפחד מהכלא. תם ונשלם. אני חי חיים שבהם אני באמת יכול הכל, וחוגג את הבחירה החופשית – בכל רגע.

  • Facebook

שיקום אסירים ושילובם בחברה

  • Facebook
תמונת יוזר מהפייסבוק
שלושת הנשים

פורסם בעמוד הפייסבוק על ידי Effy Fadida

יום מטלטל ומלא שאלות ותהיות על שיקום אסירים ושילובם בחברה.

עם הילה בר גיל שורץ מיסדת עמותת YOUTURN

ועם לינה בנדיקס מרציאנו רכזת המנטורים בעמותה.

כמה קשה לחוש חמלה, לשחרר את הזעם ורגש הנקמה ומצד שני האין כולנו זקוקים לחסד?

כל כך הרבה השפעה יש להורים, לסביבה, לחינוך ולחברה על הסיכוי של אדם להפוך לעבריין.

איך אנחנו כחברה יכולים ליצר מצב שאנחנו מייצרים פחות עבריינים וגם מאפשרים להם, להשתלב בחברה למרות מה שעשו?

ואיך מאזנים בין השניים ומונעים את הרצח הנורא שהתרחש לפני מספר ימים בעראבה?

המון שאלות שאין לי עליהן תשובה.

בין חצר אחורית למראה חברתית

  • Facebook
Screen-Shot-2021-01-06-at-18.33.11.png

פורסם בעמוד הפייסבוק על ידי פנינה רב הון

אמש התקיימה במועדון רוטרי כרמל הרצאתה המרתקת של סגן גונדר בדימוס, הילה שוורץ-ברגל, מייסדת ויו"ר עמותת YOUTURN, בנושא בין חצר אחורית למראה חברתית. מטרת העמותה הינה שילוב אסירים בחברה תוך פיתוח כישורי חיים ויצירת סביבה מאפשרת ותומכת, בליווי אישי של מנטורים אשר עברו הכשרה מקצועית. בתום ההרצאה יצאנו כולנו בהרגשה כי חוזקה של השרשרת, הוא בחוזק החוליה החלשה שבה יש לנו אחריות חברתית לייצר את השינוי.

הילה עם נשיא רוטרי חיפה
bottom of page